Sandra (15) en Anouk (13) zoeken een pleeggezin

Voor Sandra (15 jaar) en Anouk (13 jaar) zoeken we een pleeggezin waar zij samen opgevangen kunnen worden en zo lang als nodig is kunnen wonen (regio Spijkenisse/Rotterdam). Het is voor hen fijn als zij een langere periode op een fijne en stabiele plek kan blijven. De zusjes hebben al op meerdere plekken gewoond en verdienen stabiliteit, structuur en rust. Sandra en Anouk hebben voor nu geen contact met hun ouders. 

Sandra is een rustig, opgewekt en zorgzaam meisje dat positief in het leven staat. Sandra is medelevend en niet veroordelend richting anderen. Sandra is erg creatief en houdt van koken, schilderen, sieraden maken, zingen en muziek luisteren. Naar de bibliotheek gaan en lezen of met vriendinnen afspreken vindt ze ook leuk. Sandra is erg zelfstandig en helpt graag mee in het huishouden, maar kind zijn is iets wat op de voorgrond moet staan. Sandra heeft de wens om in de toekomst op kamertraining te gaan. Sandra kan wat beschermend en zorgzaam zijn richting haar zusje. Het is belangrijk dat zij in het gezin niet de rol van verzorger op zich hoeft te nemen. Zij volgt therapie bij Yulius en het is belangrijk dat dit voortgezet wordt. 

Anouk is een lief, rustig en vriendelijk meisje met humor. Ze is erg creatief en houdt van knutselen, koken en bakken, trampoline springen en films kijken. Verder wil ze een keer een kijkje gaan nemen bij naailes. Ze ontwikkelt zich goed op school en spreekt graag af met vriendinnen. Later wil ze kapster worden. Anouk kan zichzelf goed vermaken, maar bloeit op bij individuele aandacht. Het is fijn als er ruimte is voor het uiten van haar emoties en een toekomstige opvoeder aanvoelt in hoeverre zij informatie goed begrijpt. Anouk is altijd erg verzorgd door haar zus, het is dus belangrijk dat zij de tijd en ruimte krijgt om ook zelf taken te leren en op zich te nemen. 

Het is voor Sandra en Anouk erg belangrijk dat er op een rustige toon met hen gecommuniceerd wordt, dat zij gehoord worden, er sprake is van wederkerig respect en er ruimte is voor het opbouwen van vertrouwen. Verder is het voor hen erg belangrijk dat zij ten alle tijde de vrijheid ervaren om individueel met de pleegzorgwerker in gesprek te gaan.  

Voor Sandra en Anouk zoeken we een gezellig, warm en liefdevol gezin dat het leuk vindt om samen activiteiten te ondernemen (bijvoorbeeld samen koken of film kijken), waar er ruimte is voor hun hobby’s en waar zij kind kunnen zijn. Een gezin waar nog meer kinderen wonen is voor Sandra en Anouk bespreekbaar, maar Sandra en Anouk hebben niet zoveel met huisdieren. Een gezin met een geloofsovertuiging is geen probleem voor de meiden, zo lang zij de vrijheid ervaren om daarin eigen keuzes te maken. Sandra en Anouk zijn zelf van Surinaamse komaf, maar naast het niet eten van rund- en varkensvlees, speelt dit in hun dagelijks leven geen grote rol. Het is wel belangrijk dat hier binnen het gezin ruimte voor kan zijn.  

Meer informatie?
Bent u of kent u iemand die iets voor Sandra en Anouk zou kunnen betekenen? Neem dan contact op met Daphne Banis of Airine Silva Soares via de volgende e-mailadressen: daphnebanis@enver.nl en airinesilvasoares@enver.nl. U kunt ook bellen naar
06-28223186 (Daphne) en 06-43060357 (Airine).