Tariq (12) zoekt een pleeggezin waar hij kan wonen tot duidelijk is of hij weer bij zijn ouders kan gaan wonen

Tariq is een jongen van 12 jaar. Tariq komt uit Syrië en is met zijn ouders naar Nederland gevlucht. Hij woont ongeveer 4 jaar in Nederland. Tariq zit in groep 8 van een reguliere basisschool. Thuis heeft hij veel geweld meegemaakt. In april van dit jaar is hij uithuisgeplaatst en in een pleeggezin terecht gekomen. Na wat wisselingen verblijft hij nu op een groep.

De leerkracht van Tariq zijn oude school, waar hij op zat voor de uithuisplaatsing, beschrijft hem als een leergierige jongen. Hij kan goed en snel leren. Hij heeft een hoge motivatie en bleef na school vaak langer om zijn huiswerk te maken. Dat kon hij thuis niet. Vrienden maken had Tariq moeite mee. Hij had vaak kortstondige vriendschappen, begreep andere kinderen niet goed en maakte nooit speelafspraakjes met andere kinderen. 

Tariq houdt erg van spelen. Hij speelt graag buiten en is graag actief bezig. Trampoline springen vindt hij bijvoorbeeld erg leuk. Aan de andere kant vindt hij het ook erg leuk om binnen met strijkkralen te spelen. In zijn spel vliegt Tariq alle kanten op. Hij gaat van het een naar het ander. Hij heeft veel behoefte aan structuur. Dit kan hij zelf ook benoemen als je er rustig met hem over praat. 

Tariq vindt het leuk om met andere kinderen te spelen. In de pleeggezinnen waar hij verbleef, was dit ook zichtbaar. Doordat hij andere kinderen niet altijd begrijpt, ontstaan er wel regelmatig conflicten. Tariq kan dan agressief gedrag laten zien. 
Tariq is Christelijk en eet geen varkensvlees.

De wens voor Tariq: 
Een liefdevol pleeggezin waar hij kan blijven tot helder is of zijn ouders weer voor hem kunnen zorgen. Wanneer hij niet meer bij zijn ouders kan gaan wonen zou het fijn zijn als hij in het pleeggezin kan blijven wonen. We zoeken een pleeggezin zonder eigen kinderen, of met oudere eigen kinderen waardoor er minder kans is op conflicten in het pleeggezin. Het pleeggezin moet Tariq veel structuur kunnen bieden. 

Meer informatie
Ben je of ken je iemand die iets voor Tariq zou kunnen betekenen? Neem dan contact op met Eline Stalman via elinestalman@enver.nl of bel naar 06-282 23 188.

Om privacyredenen is de naam in deze oproep gefingeerd. Het verhaal en de achtergronden zijn wél echt.