Mike (13) zoekt een pleeggezin

Mike is 13 jaar oud en verblijft in een tijdelijk pleeggezin. We zijn voor Mike op zoek naar een vaste plek in de regio Rotterdam waar hij zo lang als nodig kan verblijven. Het is onduidelijk of Mike nog terug kan naar zijn ouder.
Mike is een lieve jongen die al veel heeft meegemaakt. Hij is vaak verhuisd en zit nu in een internationale schakelklas. Volgend jaar gaat hij naar het regulier onderwijs. Hij houdt erg van koken, tekenen en filmpjes kijken.

In zijn huidige pleeggezin kookt hij 1 keer in de week heerlijke gerechten samen met zijn pleegmoeder. Voor het tekenen heeft hij zelf een hele tekenset en probeert hij verschillende dingen na te tekenen. Ook vindt hij het leuk om te voetballen met de andere kinderen in het gezin. Soms speelt hij nog met Lego met een jonger kind (10) in het gezin. Mike kan goed met hem delen. Hij vindt het belangrijk er goed uit te zien. Alss hij met het pleeggezin een hapje gaat eten, dan doet hij leuke kleren aan en een luchtje op.

Mike heeft het nodig dat zijn opvoeder afspraken met hem maakt en hem deze goed uitlegt. Hij is goed te sturen in zijn gedrag, maar kan ook soms de grenzen opzoeken. Soms vindt Mike het lastig zich aan kleine afspraken te houden.  Dan helpt het om consequent te zijn en er bijvoorbeeld een kleine straf aan te hangen zoals iets eerder naar bed. Daarnaast is het al een echte puber die wat eigenwijs en veeleisend kan zijn. In dit gedrag is hij te corrigeren, maar dat kost wel wat tijd. Wanneer hij merkt dat hij echt over een grens is gegaan, dan kan hij de dag daarna wel sorry komen zeggen. Vanuit de opvoeder is het dan goed om nog even te bespreken wat er is gebeurd. In het begin vond hij het lastig om eerlijk te zijn, omdat hij bang was voor de consequenties. Daarnaast had hij het gevoel dat je voor eerlijkheid net zoveel straf krijgt als voor liegen. Nu gaat het in dit gezin erg goed.

 

Mike vindt het gezellig om samen dingen met het pleeggezin te doen, bijvoorbeeld een film kijken of spelletjes doen. Hij is echt een lieve jongen die tegelijkertijd duidelijke grenzen en regels nodig heeft. 

Bent u of kent u iemand die iets voor Mike kan betekenen? Neem dan contact op met Dieke Van de Weerd op 06-43085669