Nathan (9 jaar) zoekt een pleeggezin

Nathan* (9 jaar), Joas* (6 jaar) en Simon* (4 jaar) zijn drie broers die bij hun ouders wonen. Wij zijn voor Nathan op zoek naar een deeltijd pleeggezin dat hem om de drie weken een weekend van vrijdagmiddag tot zondagmiddag en af en toe eens extra in een vakantie wil opvangen. 

De ouders van Nathan hebben het nodig om ontlast te worden in de zorg voor en opvoeding van de kinderen, zodat zij de kracht en energie blijven houden om er zelf goed voor de kinderen te kunnen zijn. Zijn ouders kunnen Nathan zelf halen en brengen, als het brengen en halen gedeeld kan worden met het deeltijdgezin dan staan ouders daar ook voor open.

Voor Joas en Simon hebben we een deeltijd pleeggezin gevonden, voor Nathan nog niet.

Lief en zorgzaam
Nathan is een lieve en zorgzame jongen. Hij heeft een brede interesse en hij speelt graag en luistert graag naar muziek op Spotify met zijn koptelefoon op. Hij houdt niet zo van bewegen en sporten, lange stukken lopen of fietsen. Nathan kan druk zijn en kan snel boos worden. Hij leert al steeds beter om met tegenslag of teleurstelling om te gaan. Hij zit in groep 5 van een speciale basisschool. Nathan kan goed spelen bij anderen thuis en luistert daar ook goed. Hij eet goed en staat er voor open om nieuwe dingen te proberen. Hij heeft wat moeite met inslapen en soms heeft hij een nare droom. Als hij slaapt dan slaapt hij ook goed door. Nathan voelt goed aan hoe een ander in zijn/haar vel zit en reageert hier ook op. Hij kan zichtbaar genieten van een-op-een aandacht.

In de opvoeding en zorg heeft Nathan behoefte aan duidelijkheid, structuur en bevestiging. 

Zijn ouders zouden het fijn vinden als Nathan in een deeltijdgezin de ruimte krijgt om te mogen zijn wie hij is als uniek kind. 

Het gezin heeft een christelijke achtergrond, de ouders vinden het fijn als we een deeltijd gezin vinden die dit kan respecteren, zij hoeven niet zelf gelovig te zijn. Zijn ouders zouden het fijn vinden als Nathan zelf mag bidden voor het slapen gaan. 

Ben of ken jij iemand die iets kan betekenen voor Nathan? Neem dan contact op met Dorien Visser-Spee via dorienspee@enver.nl

* Niet hun echte namen