Tante Cor van de Por - juli 2021

Poehpoeh nounou…

Mijn oma zou zeggen: “Je voelt de reuzel langs je g*t lopen”. Mijn generatie, u weet wel, geniet met volle teugen van dit weer. Beetje bijbruinen…. Bruin uit ‘n flessie? Roseetjes uit de fles, verder niks!

Mens, wat waren we daar aan toe. Maar ik moet wel ff bekennen; tante Cor was ff vergeten dat een 5-jarige zonder zwemdiploma  maar met een enorme voorliefde voor water toch wel weer ffies omschakelen en denken is. 

Daarom deze keer; buitentips, begaanbaar voor en met kleine durfals, kat-uit-de-boom kijkerts en de wat grotere, zo niet nog grotere kids die het buitenspelen fijn vinden. Soms doen de puberts ook gewoon mee hoor, al is dat een groep waar het dan net weer ff wat ingewikkelder ligt. Toch niet minder de moeite waard met u te delen, komt ie.. 

Kent u belevenisboerderij Schieveen? Al is Tante Cor een echte Rotterdammert, ze woont al heel veel jaren naar genoegen in het Berkelse, gemeente Lansingerland. De stadsherder van Rotterdam en omstreken heeft een boerderij achterin de polder, vlakbij het 16 hoven, u weet wel van de vliegtuigen. Ik vind het werkelijk een geweldige plek, waar hij samen met de boerin (van de over heerlijke kruidkoek) meer dan een leuke kinderboerderij van heeft gemaakt. Varkens, ponyritjes, klimmen in de hooiberg, voeren van kippen en geiten en ooo..dan wel een tippie van Cor; neem droge kleren mee.  Misschien wel oude, want de natuurspeeltuin die er bij zit is meer dan gaaf als je er zonder nadenken kunt spelen. ‘s Avonds ff de oortjes uitpoetsen, bij Cor thuis zitten zelfs daar de spetters. Enne; niet denken leuk voor de kids, en ik dan? Want ze hebben veel zitplaatsen in zon en schaduw, verkopen er voor leuke prijsjes eigenhandige baksels, koffie, heerlijke theeën die ook in de boerderijwinkel te koop zijn en allerhande lekkers. Gewoon een keer doen dus! 

https://www.natuurmonumenten.nl/belevenisboerderij-schieveen 

Vindt u het niet erg onder het mom van je blik verruimen nog ietsjes verder buiten het Rotterdamse te gaan is WWW.BUYTENDELFT.NL  ook een enorm leuke plek. Klompengolf, een waterspeeltuin en een heerlijk speelterrein maken van deze stadsboerderij een heerlijk uitje om even iets Anders te doen en te zien, zonder dat je daar meteen het pretpark spaarplan in hoeft te zetten. 

Ik hoor de overdemaasers denken lekker dan… als je aan de andere kant van de stad woont, maar er is toch ook wel iets dichterbij? Deze! https://detheetuinrijsoord.nl  Ook leuk voor de grotere gasten! Verschillende bootjes kun je er huren, High-tea, Midgetgolf… daar gaat Cor dus ook gerust een paar uur op het terras zitten…zegt de mijn oudste, ja jonguhhhh dat is saai, niet cool!! Nou dat lijf van mij wil ook wel ns ff twee uur in de pauze stand. Gaan we met elkaar dus een beetje lopen chillen, klinkt het al snel als vet gaaf en weet ik het wat allemaal meer.  

Of gewoon simpel; uit waaien op de Hoek. U weet wel… Hoek van Holland pimpen ze de laatste jaren steeds hipper. Bankjes, kraampies, speeltuintjes op het strand…. en niet te vergeten de strandtentjes… Cor vind het aangenaam verpozen omdat de kids zich vermaken. Stiekum, bij heel mooi weer waarop de koters toch liefst in het zand en branding zitten, spelen en voetballen, vind ze de opgang s- Gravenzande wel heel “chill” om maar aan te blijven sluiten bij de jeugd in huis. Betaal je wel n paar eurootjes voor het parkeren, maar stiekum een iets rustiger stukkie strand, waar een tweetal heerlijke strandtenten met vega/bio food en heerlijke zelfgemaakte pizza’s, gebak etc zitten.

Met je voeten in het zand is opvoeden zomers toch best leuk! 

De Rotterdampas, u kent m vast. Niet? Effies opzoeken, en misschien de moeite waard. Ook te koop in buitenliggende gemeentes die deelnemen, en tientallen leuke en haalbare uitstapjes nu er wat meer kan, uiteraard ieder met corona gerelateerde maatregelen, maar toch, het kan weer!  

Last but not least; Cor’s favoriet. Plaswijckpark. Man man, wat zijn die in de weer de laatste jaren. Vlottenvaart, een hertenweide, bij slecht weer een binnenspeeltuin. Maar heeft u de vernieuwde havenspeeltuin met zwembad al gezien? Leuk voor t kleine spul. Voor de groteren een nieuwe midgetgolf baan, en de boot vaart ook weer hoor ik! Cor heeft een abonnement daar, met de Rotterdampas, want dan hebbie korting. Met een paar bezoekjes heb je die kosten eruit.

Vaak gaan we de zomermaanden na schooltijd, of later in de middag. Zijn ze wat langer open. En als de schoolreisjes naar huis gaan, is het park (nou ja bijna dan…) van ons. Heerlijk als je wat fladderaars hebt die gevoelig zijn voor drukte en prikkels. 

Kortom, genoeg te beleven in het Rotterdamse, zeker nu er wat versoepelingen zijn. Dichtbij huis is vaak genoeg te doen. Cor wenst u een zonnige superzomer!