Update website Enver en landelijk platform

Om (potentiële) pleegouders zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen, zijn er veel ontwikkelingen aan de gang.

Nieuwe website Enver Pleegzorg
Vanaf eind oktober is onze nieuwe pleegzorgwebsite live! Deze nieuwe website is erop gericht om onze pleegouders de informatie te bieden die zij zoeken, maar ook om geïnteresseerden in pleegzorg wegwijs te maken in de wereld van het pleegouderschap en pleegouder worden. Het aantal pleeggezinnen neemt al jaren af. Hierdoor is het steeds lastiger om een goede match te maken tussen pleegouder en pleegkind. Daarom zijn we dringend op zoek naar nieuwe pleegouders. We hopen geïnteresseerden in pleegzorg met de nieuwe website beter te kunnen begeleiden naar het pleegouderschap. Onze vorige website bevatte inhoudelijk veel informatie voor pleegouders over juridische zaken, financiën en opvoeden. Nu met de nieuwe website hebben we ervoor gekozen om deze inhoudelijke informatie te beperken, omdat er in het voorjaar een landelijk pleegzorgplatform verschijnt waar al deze onderwerpen te vinden zijn.

Heb je tips, vragen of opmerkingen over de nieuwe website? Dit horen we graag. Mail ons via redactie@enver.nl.

Nieuw landelijk pleegzorgplatform
In het voorjaar van 2021 vervangt een nieuw platform de huidige website pleegzorg.nl. Het nieuwe platform is er om pleegouders te versterken in hun rol. Ook is het bedoeld om professionals te ondersteunen met kennis, verwijzingen en ontmoetingen. Het nieuwe platform krijgt drie functionaliteiten:

Bibliotheek met betrouwbare en actuele informatie over pleegzorg

De Gids: een groeiend leeraanbod met trainingen, cursussen, e-learnings en meer

Besloten en veilige community voor ontmoetingen, gesprekken en om verhalen te delen. Speciaal voor pleegouders.

De Gids is al beschikbaar. In de Gids staan trainingen, cursussen, workshops, lezingen en e-learnings. Voor pleegouders, van trainers en sprekers met ervaring in pleegzorg. In de Gids vind je nu al 65 activiteiten van meer dan 20 trainers en sprekers. Het aanbod blijft groeien. Benieuwd naar het aanbod tot nu toe? Ontdek het zelf op de website

Het platform pleegzorg.nl is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen (NVP), Jeugdzorg Nederland, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en in samenwerking met Enver.