Vertrouwenspersoon pleegouders - Margreet Isendoorn

Mijn naam is Margreet Isendoorn. Sinds 2006 heb ik als pleegouder al veel kinderen opgevangen, van noodbedden tot langdurige plaatsingen. Het opvangen en verzorgen van pleegkinderen doe ik heel graag. Op dit moment vangen wij naast ons gezin twee pleegkinderen langdurig op en hebben we een noodbed beschikbaar.

margreet 

Sinds 1 juni 2021 ben ik vertrouwenspersoon voor pleegouders. Het is een nieuwe functie binnen Enver en zal gericht zijn op een prettige samenwerking tussen de pleegouders en hun pleegzorgbegeleiding.

Als pleegouders kun je natuurlijk altijd terecht bij je pleegzorgbegeleider als er iets aan de hand is. Soms ontstaan er situaties waarin pleegouders er met hun pleegzorgbegeleider niet meer samen uitkomen door bijvoorbeeld een verschil in visie over opvoeding, geloofsovertuiging, verwachtingen over en weer of je gewoonweg onbegrepen voelen. In dat geval kan ik een luisterend oor bieden en samen met de pleegouders zoeken naar mogelijke oplossingen.Als pleegouders kan je met mij deze zaken strikt vertrouwelijk bespreken. Samen kunnen we het inzicht vergroten en bied ik ondersteuning om weer op een fijne manier met uw pleegzorgbegeleiding aan de slag te gaan.

Heeft u hulp of ondersteuning nodig? Iedere dinsdag van 9.00 tot 12.00 uur ben ik telefonisch bereikbaar. We kunnen dan eventueel een afspraak maken. Mailen of appen mag altijd. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Daarnaast kunt u zich ook nog wenden tot het AKJ, de vertrouwenspersonen in de jeugdhulp. Het AKJ is er onder andere voor pleegouders die een klacht hebben over de pleegzorgorganisatie of jeugdhulp. Het AKJ kan helpen bij een officiële klacht tegen Enver. De vertrouwenspersoon van het AKJ helpt als er zaken moeten veranderen en geeft hulp bij klachtbrieven of gesprekken. 

Hopelijk heb ik u een goed beeld gegeven als vertrouwenspersoon voor pleegouders. Is er iets in de samenwerking met uw pleegzorgbegeleider waar u niet meer uit komt? Bel of mail mij gerust.

Vriendelijke groet van Margreet 

Telefoon       :  06-86840860
Mail              :  margreetisendoorn@enver.nl