Voltijdpleegzorg

Voor andere kinderen is langdurige ondersteuning nodig, waarbij kinderen alle dagen van de week door een pleeggezin worden opgevangen. Opvang in een pleeggezin in tijdelijk. Dit betekent dat we meestal toewerken naar terugkeer van het kind naar zijn of haar ouders. Hoe lang dit duurt, verschilt. Soms blijkt dat ouders niet meer voor hun kind(eren) kunnen zorgen. In dat geval blijven kinderen tot volwassenheid bij hun pleegouders wonen.

1. Met kennismaking
Als een kind voor langere tijd alle dagen van de week in een pleeggezin gaat wonen, maken het pleeggezin en het pleegkind meestal van tevoren kennis met elkaar. Op die manier zijn ze geen onbekenden meer van elkaar als een kind in het pleeggezin komt wonen. Pleeggezin en pleegkind kunnen elkaar van tevoren alvast een beetje leren kennen en aan elkaar wennen.

2. Met acute start
In sommige gevallen is een situatie in het gezin van een kind zo dringend, dat we direct een andere plek voor een kind nodig hebben. Deze kinderen worden opgevangen door pleeggezinnen ‘met acute start’, waar zij per direct, zonder kennismaking vooraf, bij terechtkunnen. 

Interesse?

Wil je meer te weten komen over pleegzorg en pleegouder zijn (bij Enver)? Vraag dan vrijblijvend een informatiepakket aan via onderstaande link, of neem telefonisch of per mail contact met ons op.

Servicecentrum pleegzorg
085 064 08 37
pleegzorg@enver.nl

Het servicecentrum is op maandag bereikbaar van 08:00-14:30 uur en op dinsdag t/m vrijdag van 08:00-16:00 uur.

Agenda

donderdag 23 september 2021
Digitaal of bij Enver
vrijdag 24 september 2021
Digitaal of bij Enver
maandag 27 september 2021
Digitaal of bij Enver
woensdag 29 september 2021
Digitaal of bij Enver