Een lintje voor twee bijzondere pleegouders

Dinsdag was een bijzondere dag. In alle vroegte vertrokken we met een hele delegatie van Enver waaronder onze bestuurder Esther Reinhard naar het gemeentehuis in Ridderkerk. Wij wisten natuurlijk al dat daar een lintje uitgereikt zou worden aan pleegouders Marian en Douwe Rink, maar zelf wisten zij van niks. Met hulp van familie hebben we een complot gesmeed om Marian en Douwe naar het gemeentehuis te lokken. Totaal verrast werden ze daar door de burgemeester ontvangen.

Marian en Douwe zijn al 22 jaar pleegouders. Dat vinden ze zelf helemaal niet bijzonder, maar dat is het natuurlijk wel. Zij zorgen voor vier pleegkinderen met een beperking en pittige problematiek. Ze hebben in de afgelopen jaren 23 kinderen opgevangen die dat nodig hadden. Marian is daarnaast ook tien jaar voorzitter geweest van de pleegouderraad (POR). Daarom hebben wij een lintje voor haar aangevraagd. En toen bleek dat de familie toevallig ook een lintje voor Douwe had aangevraagd. Zij hebben dit lintje dubbel en dwars verdiend. Of zoals de burgemeester het zo plechtig zei: “Het behaagt de Koning u te benoemen als lid in de orde van Oranje Nassau.”

Wij zijn enorm trots op hen, en we zijn ook heel erg dankbaar dat ze zich al jarenlang zo enorm voor deze kinderen, maar ook voor andere pleegouders, inzetten. Of zoals Esther Reinhard het zo mooi zei: “Alle pleegouders verdienen een lintje. Alle kwetsbare kinderen verdienen een Marian.”