Ik woon (af en toe) in een pleeggezin van Enver

Het kan zijn dat je af en toe in een pleeggezin woont. Bijvoorbeeld een dag in de week, of twee weekenden in de maand. Het kan ook zijn dat je in de vakantie naar een pleeggezin toegaat. Als jij in het pleeggezin bent, hebben je ouders tijd om problemen op te lossen en uit te rusten van die problemen. Zodat ze weer goed voor jou kunnen zorgen als je thuis bent.

Het kan ook zijn dat je de hele week in een pleeggezin woont. Bij jou thuis zijn problemen waardoor je ouders niet goed voor je kunnen zorgen. En dat is niet goed voor jou. Je ouders moeten die problemen eerst oplossen. Bedenk dat ondanks de problemen je ouders wel heel veel van je houden. Vraag aan je ouders of je hulpverlener wat er precies aan de hand is.  Veel kinderen gaan weer terug naar hun ouders als de problemen zijn opgelost, maar niet altijd. Soms blijft een kind in het pleeggezin.

We zijn er voor jou
De pleegzorgbegeleider van Enver helpt jouw pleegouders om goed voor je te zorgen. En ook om goed samen te werken met je vader en moeder. De pleegzorgbegeleider vindt het heel belangrijk om ook van jou te horen hoe het met je gaat. Als je vragen hebt of ergens mee zit, mag je altijd appen of bellen naar je pleegzorgbegeleider. Je kunt natuurlijk ook naar iemand anders toegaan die je goed kent, zoals de vader of moeder van een vriend(in) of een juf of meester op school.

Pleegzorg.nl
Op pleegzorg.nl vind je veel informatie voor pleegkinderen, bijvoorbeeld over leuke activiteiten voor jongeren in pleegzorg. Ook kun je er ervaringsverhalen van andere pleegkinderen lezen. 

Zit je iets dwars?
Als je te maken hebt met jeugdzorg, is dat niet altijd even makkelijk. Soms heb je al heel wat meegemaakt. Dingen gaan toch anders dan je denkt, of je bent het er niet (helemaal) mee eens. Je mag altijd contact opnemen met een vertrouwenspersoon van Jeugdstem. Een vertrouwenspersoon is iemand waarmee kinderen, jongeren, ouders of pleegouders in vertrouwen iets kunnen bespreken. Dus zonder dat een ander te horen krijgt wat er is besproken. Een vertrouwenspersoon weet wat je wel en niet kunt doen. Meer informatie vind je op de website van Jeugdstem.

Meer weten
Wil je meer weten over pleegzorg? Kijk dan eens in dit boekje.