Over Enver

Enver is een organisatie voor jeugd- en opvoedhulp in de regio’s Rotterdam Rijnmond, Midden-Holland en Zuid-Holland Zuid. Onze hulp wordt ingezet als er problemen zijn met de opvoeding of ontwikkeling van jeugdigen, en ouders en kinderen daar samen (even) niet uitkomen.

 

Wij richten ons op het versterken van de opvoedvaardigheden van ouders en ‘medeopvoeders’ en het ontwikkelen van talenten van jeugdigen. Ons streven is steeds dat ouders en kinderen weer op eigen kracht verder kunnen. We nodigen eventueel mensen uit de omgeving van het gezin uit om hieraan mee te werken. Want, zo leert de ervaring, er is meestal wel een familielid, buurvrouw of iemand van de sportvereniging of school die het gezin een steuntje in de rug wil bieden. Zo lossen mensen het vaak met elkaar, en met wat hulp van de professional, samen op. We organiseren onze hulp daarom in de omgeving van het gezin; thuis, op straat, op school en in de buurt.

Jaarlijks worden via Enver bijna 1600 kinderen opgevangen door ongeveer 1200 pleeggezinnen. Bij Enver vinden we dat elk kind recht heeft op een goede basis. Dat betekent dat een kind veilig en kansrijk opgroeit en trots is op zichzelf, trots op wat hij of zij kan. Enver zoekt altijd naar de beste plek voor het kind. Daarom zijn altijd meer pleegouders nodig. In principe kan iedereen vanaf 21 jaar pleegouder worden. Enver denkt graag met je mee in de mogelijkheden.

Enver is gecertificeerd volgens de norm ISO 9001-2015 en lid van de brancheorganisatie Jeugdzorg Nederland.

Werkgebied
Het werkgebied van Enver Pleegzorg omvat de gemeenten: Albrandswaard, Barendrecht, Brielle, Capelle a/d IJssel, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Krimpen a/d IJssel, Lansingerland, Maassluis, Nissewaard, Ridderkerk, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Westvoorne, Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Zwijndrecht, Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland, Strijen, Giessenlanden, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Molenwaard, Zederik, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas.

Lees meer over onze klachtenregeling.