Terugblik Week van de Pleegzorg

De Week van de Pleegzorg zit er weer op. Pleegzorg Nederland lanceerde de nieuwe landelijke campagne ‘Jouw huis een 2e thuis’ en wij organiseerden een heleboel leuke activiteiten om onze pleegouders in het zonnetje te zetten én om aandacht te vragen voor pleegzorg. Hieronder blikken we nog even terug op de geweldige week.

Bingo

Op 1 november trapten we de Week van de Pleegzorg af met onze jaarlijkse bingo. En die was weer een groot succes! Op twee locaties in de regio zagen we volle tafeltjes met pleeggezinnen en vooral blije pleegkinderen. Het zag er heel gezellig uit op de locaties en de kinderen zijn goed verwend met popcorn, suikerspinnen en leuke prijsjes! Ook de  pleegzorgbegeleiders hebben genoten. Het was weer een feest van verbinding en ontmoeting. Volgend jaar weer!

 

 

Bezoek wethouder en bestuurder aan pleeggezin

Op maandag 6 november ging Ronald Buijt, de Rotterdamse wethouder Zorg, Ouderen en Jeugdzorg, samen met onze bestuurder Esther Reinhard op de koffie bij een van onze pleeggezinnen.

De pleegdochter van 10 jaar, vertelde honderduit over haar hobby’s en was duidelijk in haar nopjes met het bezoek. Ook stelde ze vragen aan de wethouder: ‘wat doe jij dan eigenlijk?’ ‘En wie betaalt dat dan?’. Het was een levendige ontmoeting, waar de pleegouders de wethouder ook vertelden over hoe zij pleegouders zijn geworden.

Hun oudste dochter was bevriend met een meisje op school en langzaamaan ontstond er ook een vriendschap tussen de pleegouders en de moeder van het meisje. De gezinnen trokken veel samen op en de 3 meiden (want er waren nog 2 zussen), mochten altijd mee op uitjes en waren altijd welkom. Ze deelden ook vaak samen hun vakanties. Toen bleek dat de meisjes niet meer thuis konden wonen, was het voor iedereen vanzelfsprekend dat de jongste meiden een poosje bij hen kwamen wonen. De jongste van de drie woont nog steeds in het pleeggezin. 

Hoewel de moeder veel verdriet heeft gehad van dat haar dochter niet bij haar kan opgroeien, is de vriendschap tussen haar en de pleegouders weer aan het opbloeien. Ze gaan dit jaar samen kerst vieren. Hoe mooi is dat!

Met het bezoek heeft de wethouder een mooi kijkje gekregen in deze bijzondere keuken. Waar pleegmoeder overigens ook nog een heerlijk appeltaart voor ons heeft gebakken.

 

Deurmattenactie in Rotterdam

Afgelopen dinsdag 7 november stonden we samen met pleegzorgorganisaties Horizon, WSG en Timon op de markt aan de Binnenrotte in Rotterdam om aandacht te vragen voor het tekort aan pleegouders. We legden 58 deurmatten van de ‘Jouw huis een 2e thuis’ campagne’ neer. De deurmatten stonden symbool voor het aantal kinderen dat in Rotterdam op de wachtlijst staat voor een pleeggezin. We trokken goed de aandacht en hebben met veel mensen gesproken over pleegzorg. We hopen dat we de interesse hebben gewekt! En het AD en de Havenloods kwamen langs om ons te interviewen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Premiere dansfilm Touch/Tough

Op dinsdagavond 7 november was de première van Touch/Tough, een dansfilm over pleegzorg. Touch/Tough is geregisseerd door Liam Noordzij. Hij groeide op met veel pleegbroers en -zussen en maakte er een indrukwekkende, meeslepende film over. De gevoelens die pleegkinderen kunnen hebben werden heel mooi neergezet door de jonge danseressen. De zaal zat helemaal vol en na de film speelden we het spel Gripper van Garage2020 met elkaar.

De gemeenten

Naast al onze eigen activiteiten organiseerden de gemeenten ook weer van alles om hun pleegouders in het zonnetje te zetten. Er werden onder andere lekkere ontbijtjes, workshops en high teas georganiseerd. Een aantal gemeenten vroeg ook aandacht voor het tekort aan pleegouders door deurmatten van de campagne neer te leggen bij het gemeentehuis.

Bedankt!

We kijken terug op een geweldige week. We hopen dat onze pleegouders hebben genoten en dat we bij veel mensen de interesse voor pleegzorg hebben gewekt!