Het buddyproject heeft weer plek voor nieuwe aanvragen!

Na een wat drukkere periode heeft het buddyproject weer plek voor nieuwe aanvragen! De meeste trajecten zijn afgesloten, waardoor de buddy’s zitten te popelen om weer nieuwe pleegouders te helpen.

We zijn er voor de beginnende pleegouders, waar veel uitdagingen zijn omdat alles nieuw en onbekend is. We luisteren en delen ervaringen en tips. Zo wordt het wegwijs worden in pleegzorgland wat gemakkelijker.

We zijn er ook voor de meer gevorderde pleegouder met uitdagingen. Want in ieders leven zijn er struikelblokken die, zodra deze gedeeld worden, minder zwaar aan kunnen voelen. Er zijn van die situaties die alleen door een andere pleegouder echt begrepen worden, toch?

Specialistische vragen
Wist je dat we ook kunnen bijstaan bij hele specialistische vragen? Je kan dan denken aan items als bijplaatsing, respijtzorg, weekeindpleegzorg, of loyaliteit, hechting, stelen, liegen, weglopen, contacten met biologische familie, zelfs overlijden, brussen of biologische kinderen van pleegouders. We hebben een scala van ervaringsdeskundige pleegouders die -gericht op een specifiek thema- inzetbaar zijn voor andere pleeggezinnen.

Ook bieden we een luisterend oor en ondersteuning bij pleegouders die een (dreigende) uitplaatsing hebben meegemaakt. Het kunnen spuien, delen van ervaringen en terecht kunnen bij iemand die het echt snapt, gewoon omdat hij of zij (bijna) hetzelfde heeft meegemaakt, is voor veel pleegouders echt van meerwaarde. Vooral ook omdat dit contact wederkerig en van hetzelfde niveau; pleegouder vs pleegouder is, anders dan het contact met hulpverleners.

Duur en intensiteit
Omdat de vragen aan de buddy dus sterk variëren, is er ook een groot verschil in duur en intensiteit van het traject. Een buddytraject kan dan ook variëren van een enkel contact tot aan een maandenlang meer intensiever contact en alles wat daar tussen ligt.

Matchen
We proberen natuurlijk in alle gevallen zo snel mogelijk met een goede match te komen tussen buddy en pleeggezin met een vraag. Een nieuwe aanvraag ligt er vaak maar een paar dagen voor dat het eerste contact gemaakt is.

Meer weten?
Heb je een vraag? Wil je een buddy? Neem dan contact op met Marian Rink via 06 59830527 of marianrink@enver.nl. 

Of wil je zelf buddy worden? Neem dan ook even contact op met Marian Rink. Binnenkort start namelijk een nieuwe training voor buddy’s.