Incident pleeggezin Vlaardingen

Begin vorige week bereikte ons het zeer verdrietige bericht dat een 10-jarig pleegkind uit Vlaardingen met zware verwondingen in het ziekenhuis is opgenomen. De pleegouders zijn door de politie aangehouden op verdenking van poging tot doodslag en zware mishandeling van hun pleegdochter. Zie het nieuwsbericht van de politie.

Het is een zeer trieste en ernstige zaak die een diepe indruk maakt. Vanuit onze betrokkenheid zijn wij zeer begaan met de situatie en het welzijn van het meisje, dat er zeer slecht aan toe is.

We snappen heel goed dat de gebeurtenis verontwaardiging en vragen oproept over de rol van de betrokken zorgaanbieders. Net als alle andere betrokkenen willen ook wij koste wat kost dat de onderste steen boven komt. Enver brengt daarom zelf de gebeurtenissen in kaart. Ook de politie en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd doen onderzoek.

De onderzoeken dienen zorgvuldig te gebeuren en dat vraagt tijd. Omdat we nog niet alle feiten op een rij hebben en omdat we het strafrechtelijke onderzoek niet willen verstoren, kunnen we op dit moment niet inhoudelijk op de zaak ingaan.

We kunnen ons voorstellen dat het ook bij u als pleegouder veel losmaakt en dat u wellicht vragen of zorgen heeft. Als dat bij u speelt, weet dan dat u contact kunt opnemen met uw pleegzorgbegeleider. Uw pleegzorgbegeleider heeft geen inhoudelijke antwoorden over de situatie rondom het meisje, maar kan wel een luisterend oor bieden.

Mocht u iets willen delen of informatie hebben dat van belang kan zijn voor het onderzoek, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Antwoorden op veelgestelde vragen