Agenda: Training zorgen voor getraumatiseerde kinderen (deel 7/9)

Training zorgen voor getraumatiseerde kinderen
Pleegkinderen hebben regelmatig één of meerdere traumatische gebeurtenissen meegemaakt. Voor jou als pleegouder kan het lastig zijn om te weten hoe je hiermee het beste kunt omgaan. In deze training ontdek je dat het kijken door een ‘traumabril’ naar het gedrag van je pleegkind een bijdrage kan leveren aan een positieve ontwikkeling van het kind.

Programma
De training bestaat uit negen groepsbijeenkomsten van 2,5 uur. De groep bestaat uit maximaal 12 pleegouders die allemaal minimaal 6 maanden voor een pleegkind (0-18 jaar) zorgen. In 8 modules behandelen we belangrijke thema’s. Je krijgt de kennis en vaardigheden die nodig zijn om gepast te reageren op de gedragsmatige en emotionele uitdagingen en je leert hoe je het gevoel van veiligheid bij getraumatiseerde kinderen kunt vergroten.

Ook verkrijg je inzicht in het herkennen en ontwikkelen van de krachten van getraumatiseerde kinderen. Bij elke module vindt kennisoverdracht plaats en koppel je met behulp van werkbladen de opgedane kennis aan de situatie bij jou thuis. Daarnaast is er ruimte om ervaringen met andere pleegouders uit te wisselen en tips met elkaar te delen. Voor de laatste bijeenkomst kun je belangrijke mensen uit je netwerk uitnodigen.

Locatie en tijd
De training is op woensdagochtend van 09.00-11.30 uur.

Aanmelden
Je kunt je niet meer voor deze training aanmelden.

Locatie:

Enver, Heindijk 16 in Rotterdam

Datum:

10 april, 2024

Tijd:

09:00