Pleegouders Rina en Chris verrast met lintje

Op dinsdag 18 juni vierden we de 21e verjaardag van pleegkind Jason in een buurthuis in Rotterdam. Het werd een dag om nooit te vergeten. Niet alleen vanwege zijn verjaardag, maar ook omdat zijn pleegouders, Rina en Chris Leijten, een koninklijke onderscheiding ontvingen. Jason had samen met zijn oom maandenlang aan de voorbereidingen gewerkt om deze verrassing mogelijk te maken.

Dat deze pleegouders een lintje verdienen, staat buiten kijf. Rina en Chris startten in 1996 als crisispleegouders en vingen 11 kinderen op in hun gezin. Tot de broers Jason en Valencio eigenlijk voor een weekend bij hen kwamen, maar uiteindelijk bleven.

Jason vertelt: “Wat was het een bijzondere en indrukwekkende dag. Ik heb een speech mogen houden waarin ik mijn waardering en dankbaarheid uitsprak voor alle zorg die mijn (pleeg)ouders voor ons hebben gedragen. Alle mede-aanvragers van het lintje waren erbij en hebben ook hun verhaal aan deze twee bijzondere mensen kunnen delen. Namens Enver hield de manager een speech waarin ze haar dankbaarheid en waardering uitsprak en benoemde dat je dit alleen kan doen als je een groot hart hebt wat je wilt openstellen.

Als kers op de taart kwam locoburgemeester Robert Simons langs om de lintjes aan onze ouders uit te reiken. In zijn toespraak benadrukte hij hoe liefdevol de opvang van mijn (pleeg)ouders is geweest, en de enorme betrokkenheid en diepe zorgzaamheid die zij hebben getoond.

Voor mij was het een dag om nooit te vergeten. Want hoe mooi is het is als je, in aanwezigheid van je biologische vader mag zeggen: “Officieel is het pleegouderschap van mijn (pleeg)ouders ten einde gekomen. Dit op papier, maar in de praktijk blijven het altijd mijn ouders.”

We kijken terug op een dag vol emotie en dankbaarheid, een waardig eerbetoon aan twee mensen die hun leven hebben gewijd aan de zorg en opvoeding van pleegkinderen. Namens Enver nogmaals: dank jullie wel!

Benieuwd naar het verhaal van Chris en Rina? Lees het op onze website.