Nieuws van de POR - februari 2024

En jawel…dan is het alweer mei, bijna juni. De zon schijnt inmiddels volop, en wat hebben we daar naar uitgekeken! Alles ziet er net even wat gezelliger uit, we leven weer een beetje buiten, en eerlijk is eerlijk; het biedt in elk geval bij ons thuis veel meer mogelijkheden rond de bezoeken met families. Lekker met je pa naar de diergaarde, met je broer een potje voetballen. Met je ouders naar plaswijck of gezellig op de plaats waar je woont een spelletje en ijsje in de zon met opa en oma.

 

 

Hoe doet u dat? Het lijkt ons leuk weer eens tips waarvan u zegt dat wil ik delen met andere pleegouders, want dat is zó leuk! Uit te wisselen. Mailt u uw suggesties naar por.enver@gmail.com, dan maken we er de volgende keer een leuk artikel van!

 

Naast ieders dagelijkse bezigheden en gezin, wordt op dit moment de P-toets weer klaar gezet. Voor ons als POR een belangrijk meetinstrument om de komende drie jaar weer te weten waar we aandacht op moeten vestigen, houden én op wat al goed gaat. Warm aanbevolen; hoe meer ingevulde lijsten, hoe representatiever de resultaten. En dan niet denken dat uw bijdrage toch geen zoden aan de dijk zet, want dat is zeker wel het geval. Denkt u met ons mee? Hartelijk dank!

 

We namen afscheid van Eline van der Hoek, zij verhuisde met haar gezin naar elders in het land.

Ook Debbie Kijf nam afscheid van de POR, vanwege de drukke bezigheden met haar bedrijf en pleeggezin. Beide dames willen we langs deze weg hartelijk danken voor alles dat zij voor de POR betekent hebben, en wensen hen alle goeds voor de toekomst!

 

Trots, blij en enthousiast zijn we over de start van Mockingbird binnen Enver. Er wordt al jaren over gesproken en door ons op de voet gevolgd. Namens de POR neemt Marjan v/d Linde deel aan de werkgroep. We kijken uit naar een nog steviger pleegzorgnetwerk rondom de pleegkinderen en u/jullie!

 

Tot slot ontwikkelen we ons binnen de POR ook. De krachtvelden rond pleegzorg zijn volop in beweging (voorzieningen, wetgeving, ondersteuning, zorgvragen). Ook Enver ontwikkelt zich steeds m verder. Inmiddels telt de pleegouderraad twee pleegouders die van de complexe zorgvragen hun werk hebben gemaakt, en door hun zorgachtergrond Gezinshuisouder zijn geworden. Een meer ondernemende vorm van zorgen voor het kind van iemand anders, die bij de ingewikkeldere hulpvragen meer mogelijkheden biedt deze kinderen in samenwerking met Enver, gemeenten en andere betrokkenen het hoofd te bieden zodat ook zij zo gezinsmogelijk opgroeien.

 

U leest het al; de kern blijft hetzelfde; we zorgen binnen de POR allemaal voor het kind van iemand anders. En dat willen we allemaal zo goed mogelijk doen; in de praktijk is er veel overlap. Waarom een scheiding aanbrengen tussen de zelfstandige gezinshuizen en de pleegouders, en het wiel opnieuw uitvinden? Die krachten bedachten we te bundelen. Elkaar versterken. Met één verschil; de medezeggenschap blijft bij de pleegouders en dus de raadsleden die pleegouder zijn. Maar u heeft vast al opgemerkt dat we binnen de POR liever over de inhoud en uitvoering praten, kijken waar we kunnen verbinden, of de zorgen en mooie verhalen van pleegouders zichtbaar willen maken. Dat leek ons voor nu een mooi uitgangspunt. Heeft u belangstelling voor het gezinshuisouderschap? Praat er eens over met uw pleegzorgbegeleider, of bezoek een informatieavond van Enver!

We wensen jullie allen zonnige weken, die maken de laatste school/stage en andere loodjes net wat rooskleuriger richting de grote vakantie.

Met een warme groet, Ronald, Henny, Marjan, Margreet, Juriaan, Erik, Angélique