Verhalen van pleegkinderen

Ontdek de verhalen van pleegkinderen die de warmte en stabiliteit vinden in onze pleeggezinnen.

"Veilig en geliefd voel ik me hier."

Rowan is een jongen van 14 die veel heeft meegemaakt. Hij voelt zich helemaal onderdeel van zijn pleeggezin en zij helpen hem om stapje voor stapje grip te krijgen op zijn leven en de dingen te leren die hij nodig heeft.

Ze hebben veel lol samen. En natuurlijk zijn er ook serieuze momenten, en moet er huiswerk gemaakt worden. Maar juist deze normale dingen zijn zo belangrijk voor hem en zorgen dat hij een thuis heeft.

Het klinkt zo gewoon, maar wat deze mensen voor Rowan beteken is eigenlijk heel bijzonder. Hij kan en mag zichzelf zijn, en zijn pleegouders begrijpen dat zijn eigen ouders heel belangrijk voor hem zijn en ook altijd zullen blijven.

CTA TEKST

"Dankzij Dirk en Anneke vonden we weer stabiliteit."

Toen Thalita en Damian uit huis geplaatst werden was er geen familie die voor ze kon zorgen. De twee hadden een hechte band, ook omdat ze veel meegemaakt hadden samen.

Mama was erg in de war en angstig en had daardoor moeite om goed voor ze te zorgen. Soms was er geen eten thuis, of vergat ze de kinderen naar school te brengen.

Er werd een pleeggezin gezocht voor Thalita en Damian waar ze samen konden blijven zo lang als nodig was. Bij Dirk en Anneke kregen ze dit tweede thuis. Ze konden daar samen blijven wonen totdat mama weer hersteld was en zelf weer voor haar kinderen kon zorgen.

Ze wonen nu alweer een tijdje thuis, maar in de weekenden mogen ze altijd nog bij Dirk en Anneke komen logeren.

CTA TEKST

"Liefde en geduld hielpen me mijn angsten te overwinnen."

Alicia was 4 jaar toen ze in een pleegezin kwam wonen. Haar ouders zijn verslaafd. Toen Alicia bij Rob en Nannie kwam wonen, was ze angstig en staarde ze hen met grote ogen aan. Het kostte veel tijd voordat ze zich op haar gemak voelde en Rob en Nannie een beetje kon vertrouwen.

Inmiddels woont ze alweer een paar jaar in haar pleeggezin. Alicia is nu een meestal vrolijk meisje dat lekker kan spelen en op school speelafspraakjes maakt. Soms heeft ze nog wel pittige momenten.

Rob en Nannie hebben gelukkig veel geduld en zijn lief, maar ook duidelijk. Dat heeft Alicia nodig. Alicia heeft ook contact met haar ouders, die ziet ze tijdens begeleide bezoeken waar haar pleegmoeder ook bij is. Haar ouders zijn heel lief voor Alicia en nemen altijd lekkere dingen voor haar mee. Daarna is Alicia altijd een beetje verdrietig.

Het is ook heel wat voor zo'n meisje. Haar pleegouders begrijpen dit en troosten haar. Gelukkig is ze de dag erna weer lekker aan het spelen en kan ze weer gewoon onbezorgd kind zijn.

CTA TEKST

Wil je meer informatie over pleegzorg? Vraag dan ons informatiepakket aan!

Vul het onderstaande formulier in om een informatiepakket aan te vragen