Verhalen

Lees hier ervaringsverhalen van pleegouders, pleegkinderen en biologische ouders.

''Ik ben blij dat ik dit in mijn leven heb gedaan.''

Dit interview biedt een diepgaand inzicht in het leven van Marian, een ervaren pleegouder met een indrukwekkende staat van dienst van 24 jaar. Haar toewijding aan het pleegouderschap ontstond tijdens haar werk als groepsleider, waar ze geconfronteerd werd met de trieste realiteit van kinderen die opgroeiden zonder een stabiel thuis.

Samen met haar echtgenoot besloot ze deze kinderen een liefdevol gezin te bieden, waar ze zich veilig en geborgen konden voelen. Marian deelt in dit interview openhartig haar rijke ervaringen en waardevolle inzichten. Ze benadrukt het belang van respect voor de biologische ouders van de kinderen en het bieden van maatwerk in de zorg.

Haar verhalen zijn een inspiratie voor toekomstige pleegouders, en ze hoopt anderen te motiveren om ook deze prachtige maar uitdagende reis aan te gaan, zodat meer kinderen de warmte en liefde van een gezin kunnen ervaren.

''Mijn pleegmoeder liet echt merken dat ze achter mij stond''

In dit interview deelt Mariel, een voormalig pleegkind, haar ervaringen en inzichten over het leven in een pleeggezin. Voor Mariel is het een reis geweest van intense emoties, waarbij ze zowel dankbaarheid voor de veilige haven van het pleeggezin als het doorworstelen van traumatische herinneringen uit haar verleden heeft ervaren.

Ze vertelt over haar dagelijkse leven in het pleeggezin, waarbij ze moest wennen aan een nieuwe omgeving en gezinsstructuur. Maar bovenal benadrukt Mariel het belang van begrip en gelijkwaardige behandeling voor pleegkinderen in de samenleving. Ze beschrijft ook de waardevolle band die ze met haar pleegouders heeft opgebouwd en uit haar zorgen over het tekort aan pleeggezinnen.

Mariel hoopt door haar verhaal te delen, anderen te inspireren en bewustzijn te creƫren over de uitdagingen en behoeften van pleegkinderen.

''Ik heb een hele mooie relatie met de pleegouders van mijn kinderen.''

Dit interview onthult de ervaringen van Carolina als biologische ouder van kinderen in pleegzorg. Ze deelt haar emotionele reis en de onverwachte steun die ze vond bij de pleegouders van haar kinderen, waardoor ze een unieke samenwerking konden vormen in het belang van de kinderen.

Carolina reflecteert openhartig op haar ervaringen met het pleegzorgsysteem, waarbij ze de complexiteit van haar relatie met jeugdzorg en pleegzorg belicht. Ze pleit voor meer begrip voor de gevoelens van biologische ouders en benadrukt het cruciale belang van gelijkwaardige samenwerking tussen alle betrokken partijen.

Terwijl Carolina haar hoop en wensen voor de toekomst uit, onderstreept ze het belang van voldoende pleeggezinnen en een verbeterde ondersteuning voor biologische ouders binnen het pleegzorgsysteem.

Wil je meer informatie over pleegzorg? Vraag dan ons informatiepakket aan!

Vul het onderstaande formulier in om een informatiepakket aan te vragen